آموزش

همه چیز برای همه

رابطه صبحانه با ضریب هوشی
نخوردن صبحانه ضریب هوشی کودکان را کاهش می‌دهد
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: نخوردن صبحانه ضریب هوشی و قدرت یادگیری کودکان و دانش آموزان را کاهش داده و به خستگی زودهنگام آنان منجر می‌شود.


دکتر"مهدی سالک" فوق تخصص غدد روزیکشنبه درگفتگوبا ایرنا افزود: خوردن صبحانه نقش مهم واساسی درافزایش قدرت یادگیری،خلاقیت وابتکار کودکان دارد ، بنابراین والدین باید نسبت به صرف صبحانه فرزندان ، بیش از دیگر وعده غذائی دقت کنند.

وی اظهار داشت: کودکان هفت تا هشت ساعت بعد از خوردن شام، در ناشتایی بسر می‌برندو با صرف صبحانه مغز از قند کافی به عنوان غذا و منبع انرژی استفاده می‌کند.

سالک افزود: برای اینکه کودک و دانش‌آموزاشتهای کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند ، باید شام را در ساعات ابتدایی شب صرف کنند و شبها در ساعت معینی بخوابند تا صبح زود بیدار شوند و وقت کافی برای خوردن صبحانه داشته باشند.

وی بااشاره به این که برخی از آنان علاقه مند به‌خوردن صبحانه نیستند گفت:
در این موضوع والدین می‌توانند بادادن تنقلات سنتی مانند گردو ، بادام و نیز یک عدد کیک ، صبحانه مقطعی فرزند خود را تامین و برای بردن لقمه نان و پنیر به عنوان صبحانه کامل به مدرسه ترغیب شوند.

وی افزود : اگر مدت زمان نخوردن صبحانه طولانی تر باشد، نگهداری قندخون در سطحی که مغز قادر به فعالیت طبیعی خودباشد، دشوارتر و یادگیری ، تمرکز حواس و تعادل حرکتی آنها مختل می‌شود.

وی با بیان اینکه نخوردن صبحانه درصورتی که تداوم یابد تبدیل به عادت می‌شود، گفت: این امر موجب دریافت کم مواد مغذی روزانه مورد نیاز فرد را می‌شود که در وعده‌های دیگر جایگزین نخواهد شد.

وی آگاهی دادن کودکان و دانش آموزان از سوی والدین و مسئولان مدارس ،از تاثیرات بد نخوردن صبحانه امری ضروری دانست و گفت: غذاهایی مثل فرنی، شیربرنج، حلیم و عدسی که اغلب مورد علاقه کودکان هستند، از ارزش غذایی بالایی برخوردارند، که می‌تواند کودکان را به خوردن صبحانه علاقه مند کند.

این متخصص غدد نان، پنیر و گردو، نان و تخم مرغ، نان ، کره ، مربا و نان ، کره و خرما همراه با یک لیوان شیر را صبحانه‌هایی سالم و مغذی برای رشد و تنظیم فعالیت غدد کودکان سنین مدرسه دانست.

دکتر"علی رنجبران" کارشناس علوم تغذیه دانشگاه اصفهان نیز گفت: مهمترین وعده غذائی برای کودکان و نوجوانان به دلیل داشتن پروتئین و فیبر صبحانه است.

وی افزود :میل کردن "صبحانه سالم" کاملا ضروری است به‌طوریکه حذف آن برای سلامت جسمی و روحی بسیار مضر است و در درازمدت باعث بروز بیماری‌های تغذیه، خونی و استخوانی می‌شود.

این کارشناس علوم تغذیه گفت: بررسی‌ها نشان داده‌است که خوردن صبحانه حتی یک "لقمه ساده" نان و پنیر ، خرما، گردو و تخم مرغ، توانایی ذهنی و روانی را در افراد بخصوص کودکان که درحال رشد هستند و نیاز به مواد مغذی دارند، افزایش می‌دهد.

وی،بابیان‌این که اغلب کودکان در نخوردن صبحانه‌ازوالدین خود الگوبرداری می کنند،افزود: به‌دلیل این که زندگی ماشینی فرصت خوردن صبحانه را از مردم گرفته است بهتر است آنها از شب قبل ، صبحانه خود و کودک را به شکل لقمه‌یی آماده کنند و در زمان مناسب ساعات اولیه روز میل نمایند.

وی باتاکید براین که می‌توان هر وعده غذایی را به جزء صبحانه‌ازسبد تغذیه روزانه حذف کرد، گفت: خانواده‌ها باید عادت غلط نخوردن صبحانه را ترک کنند زیرا در درازمدت به بیماریهای سوء تغذیه، پوکی استخوان و کند ذهنی دچار می شوند.



 
 
src='http://www.ghatreh.com/news/cat-0-2-20.js'>